Høstvandring 2022

 

søndag den 25. september kl. 10:
Høstvandring fra Hjøllund til Ejstrupholm

Mødested: kl. 10  P-pladsen på hjørnet af Hedevej og Tyvkærvej, Hjøllund, 7362 Hampen

Fra Hjøllund følger vi ’naturstien’, som er et spor for vandrere og cyklister, anlagt på den gamle banestrækning, populært kaldet ’den skæve bane’. Officielt var betegnelsen ’Den jyske Diagonalbane’, som blev anlagt mellem Funder/Silkeborg og Bramminge ved Esbjerg.
På vandringen følger vi det gamle jernbanespor fra Hjøllund, hvor Gludsted plantage ophører og Bredlund plantage tager over. Hedelærke og misteldrossel kan høres og ses her, ligesom der længere mod syd findes hedestrækninger og et rigt planteliv bl.a. med plettet gøgeurt og lav skorzonér.

Turens længde: 11-12 km.

Vandringen slutter ved kirken i Ejstrupholm, og menighedsråd og præst har velvilligt stillet konfirmandstuen til rådighed for os. Når vi ankommer til Ejstrupholm vil der være fremvisning af og fortælling om kirken, hvorefter vi spiser suppe sammen i konfirmandstuen, Præstegårdsvej 12, 7361 Ejstrupholm.

Af hensyn til bespisning og kaffe, som koster 50 kr., er det nødvendigt med tilmelding senest onsdag den 21. september på mail til  steen@europilgrim.dk  eller sms til   30 34 52 69.

 


Den skæve bane