Viborg Pilgrimscentrums lokaler

Vores adresse er: Villavej 10, 8800 Viborg


Efter 8 år er Viborg Pilgrimscentrums tid i de dejlige lokaler i Sct. Leonis Stræde nu slut

I en stor gammel herskabsvilla har kulturchef i Viborg Kommune Karl Engelbrecht anvist os 2 ledige lokaler. Vi har egen indgang fra haven, adgang til hele resten af huset på lige fod med de andre brugere som fortrinsvis er bibliotekets ansatte i Viborg Kommune omkring 70 medarbejdere som spiser deres frokost og afholder møder i huset.

Lidt om husets historie
huset er bygget i 1905 af manufakturhandler Carl Christensen (1860-1924). Arkitekten var Valdemar Schmidt (1864-1944), som bl.a. er kendt for i samarbejde med arkitekt Hack Kampmann (1856-1920) ar have stået for opførelsen af Kreditforeningen og Landsarkivet i Viborg.
Huset er af Kulturarvstyrelsen erklæret bevaringsværdigt

Da huset blev hygget var Villavej en vej i udkanten af byen med plads til mange store fornemme villaer
Senere købte trævarefabrikant Christian Riegel  huset som senest var det beboet af direktør Grønvald fra Riegels fabrikker

 


Huset som det så ud ca. 1930

Villaen blev overtaget af Viborg Kommune i 1958 og benyttes i dag af Kultur- og Fritidsforvaltningen,  fortrinsvis fungerer villaen foruden mødelokale også som frokoststue for bibliotekets ansatte. Indvendigt er det totalt renoveret, udvendigt har huset fået nyt tag for få år siden men noget af murværket og vinduerne trænger til renovering.

De andre store huse som tidligere har været på Villavej eksisterer ikke mere. Indkørslen fra Vesterbrogade fører ind til bibliotekets store p-plads, vejen er lukket for gennemkørsel men er forbundet med Banegårds Allé med en kort gangsti