Café Eksistens

 

Café Eksistens starter hver gang med en kop kaffe og en bid mad (pris kr. 30,-), hvorefter Steen giver et kort oplæg (15 minutter) til samtale om dagens emne. Samtalen er det væsentlige, og den foregår i det trygge rum, hvor det er vigtigere, at hver enkelt deltager har lyst og mod til at give sit besyv med, end det er at spørge ind til andres udsagn eller have en polemisk adfærd. Det er vigtigere at høre alles bidrag – end det er at drage andres ord i tvivl – eller at få ret!

 

 

Onsdag den 15. januar kl. 15.30-17.30: Hvad ved vi, og hvad tror vi? En samtale om, hvordan tro og viden spiller sammen?

Onsdag den 29. januar kl. 15.30-17.30: Hvordan er det med de ting, som ikke er hverken tro eller viden: Anelse, formodning, fornemmelse, følelse.

Onsdag den 12. februar kl. 15.30-17.30: Er der traditionelle tros-områder, som i dag er mere eller mindre omfattet af viden? Næstekærlighed/positiv psykologi – døden/nærdødsoplevelser – undere/spontan helbredelse – og sikkert meget mere?

Onsdag den 26. februar kl. 15.30-17.30: ’Oplevelser’ som eks. Charlotte Rørths møder med Jesus – findes der en form for ’erfaring’ af såkaldt overnaturlige oplevelser.

Onsdag den 11. marts kl. 15.30-17.30: Det mystiske element i kristendommen – Hvad er Helligånden – Hvad sker der ved nadveren – Virker ’bøn’? Hvordan? - Paradiset og efterlivet?  - Undere og mirakler? O.m.a.

Onsdag den 25. marts kl. 15.30-17.30: Har vi et sprog, der er egnet til at tale om det mystiske og det, som vi blot fornemmer/aner/føler? – Den danske teolog, Dorte Jørgensen, anvender begrebet ’mellemverden’ for det, som sker, når et menneske fornemmer/aner noget ukendt, som stærkt påvirker personens bevidsthed – og mellemverdenen er det sted, der er mellem viden og tro – eller måske ikke et fysisk sted, nærmere en tilstand.